Biscotti med pekannötter och choklad

Ibland vill man bara ha något litet till kaffet och då passar biscotti perfekt. De knapriga skorporna har vi smaksatt med pekannötter och söta bitar av choklad.

Du behöver

    33 stycken
  • 150 g pekannötter
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Grovhacka nötter och choklad. Vispa ägg, äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt.

2

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda sist i nötter och choklad.

3

Dela degen i 3 bitar. Forma till rullar, 35 cm, med mjölade händer.

4

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

5

Skär längderna i sneda bitar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka i 100° i ca 30 minuter.

Scroll to Top