1 bröd
Du behöver
- 3 dl rena havregryn (glutenfria)
- 1.5 dl fiberhusk
- 140 g bovetemjöl
- 2 msk sesamfrön
- 2 dl solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk salt
- 150 g torkade aprikoser
- 1.5 dl hasselnötter
- 2 msk honung
- 6 dl filmjölk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda havregryn, fiberhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt.
2
Klipp aprikoserna i mindre bitar, blanda i tillsammans med nötterna. Tillsätt honung och filmjölk, rör ihop till en kladdig smet.
3
Lägg ett bakpapper i botten på en brödform och smörj formen. Klicka i smeten och strö över solroskärnor.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.