Couscoussallad med kokosräkor

Denna matiga couscoussallad toppas med kokosmarinerade räkor som får en het kick av chili. Servera ihop med en svalkande dillyoghurt.

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 2 ½ dl couscous
  • 2 ägg
  • 150 g salladsärtor
  • 15 cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 rödlök
  • ½ dl finhackad persilja
  • ½ dl finhackad dill
  • 65 g småbladig sallad
  • 1 dl olivolja
  • saft av 1 citron

Marinad

1 röd chilifrukt
några blad färsk mynta
2 msk olivolja
rivet skal och saft från en halv citron
½ dl kokosflingor

Dillyoghurt

2 dl turkisk yogurt
0.5 dl grovhackad dill
1 msk flytande honung

Gör så här

1

Skala räkorna och lägg dem i en skål.

2

Marinad: Finhacka chili och mynta. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och häll över räkorna. Låt stå och dra.

3

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen i 7–8 minuter. Låt svalna. Skala och dela dem.

4

Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola av i kallt vatten. Dela tomaterna på mitten.

5

Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela i mindre bitar.

6

Finhacka lök och örter. Blanda med couscous och sallad. Tillsätt olivolja och citronsaft.

7

Lägg upp couscousblandningen på ett fat eller i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Toppa salladen med ägg, räkor och ev citronskal.

8

Dillyoghurt: Blanda samtliga ingredienser. Servera dillyoghurten till salladen tillsammans med en bit bröd.

Scroll to Top