Du behöver
- 500 g oskalade räkor
- 2 ½ dl couscous
- 2 ägg
- 150 g salladsärtor
- 15 cocktailtomater, gärna i olika färger
- 1 knippe grön sparris
- 1 rödlök
- ½ dl finhackad persilja
- ½ dl finhackad dill
- 65 g småbladig sallad
- 1 dl olivolja
- saft av 1 citron
Marinad
1 röd chilifrukt
några blad färsk mynta
2 msk olivolja
rivet skal och saft från en halv citron
½ dl kokosflingor
Dillyoghurt
2 dl turkisk yogurt
0.5 dl grovhackad dill
1 msk flytande honung
Gör så här
Skala räkorna och lägg dem i en skål.
Marinad: Finhacka chili och mynta. Blanda samtliga ingredienser till marinaden och häll över räkorna. Låt stå och dra.
Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen i 7–8 minuter. Låt svalna. Skala och dela dem.
Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola av i kallt vatten. Dela tomaterna på mitten.
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela i mindre bitar.
Finhacka lök och örter. Blanda med couscous och sallad. Tillsätt olivolja och citronsaft.
Lägg upp couscousblandningen på ett fat eller i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Toppa salladen med ägg, räkor och ev citronskal.
Dillyoghurt: Blanda samtliga ingredienser. Servera dillyoghurten till salladen tillsammans med en bit bröd.