Het quinoasallad med kyckling

Färdiggrillad kyckling är en smart genväg till middagen. Här har vi använt den i en het quinoasallad med nektariner och fetaost.

4 portioner

Du behöver

  • 1 färdig grillad kyckling
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 dl quinoa
  • 1 röd paprika
  • 250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 1 rödlök
  • 3 nektariner
  • 2 msk pumpafrön
  • 65 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • 150 g tärnad fryst mango, tinad

Ajvarvinägrett

5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk ajvar relish
½ msk flytande honung
1 krm salt

Gör så här

1

Rensa kycklingen. Finhacka chilin. Blanda kyckling, chili och hälften av persiljan.

2

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt resten av persiljan.

3

Tärna paprikan. Halvera tomaterna. Skiva rödlöken och nektarinerna.

4

Rosta pumpafröna i en torr stekpanna.

5

Lägg rucolan på ett fat eller i en skål. Fördela quinoa, kyckling och lök ovanpå. Smula över fetaost. Toppa med mango, paprika, tomater och nektariner. Strö över pumpafrön.

6

Ajvarvinägrett: Blanda alla ingredienser till en vinägrett. Ringla en del av vinägretten över salladen. Servera resten vid sidan av.

Scroll to Top