Du behöver
- 2 st kokta rödbetor
- 0.5 st vattenmelon
- 1 st rödlök
- 1 st knippe sparris
- 2 st kycklingfiléer
- 2 msk smör
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 65 g babyspenat
- 65 g rucolasallad
- 50 g valnötter
Dressing
2 dl apelsinjuice
2 st rosmarinkvistar
6 msk honung
Gör så här
Skiva rödbetorna. Skär vattenmelonen i bitar. Skala och klyfta rödlöken.
Förväll sparrisen i lättsaltat, kokande vatten någon minut.
Dressing: Koka upp apelsinjuicen med rosmarin och honung och låt koka in några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i smör tillsammans med vitlöken ca 4 minuter på varje sida. Låt vila.
Lägg upp salladen på ett fat och fördela rödbetor, melon, sparris och lök ovanpå. Skiva kycklingen och lägg på. Toppa med nötter. Ringla över dressingen.