Kycklingsallad med rödbetor och melon

Den här somriga kycklingsalladen får spännande smak av apelsindressing. Matigt blir det tack vare rödbetor och sparris medan vattenmelonen sätter sommarkänsla på rätten.

Du behöver

  • 2 st kokta rödbetor
  • 0.5 st vattenmelon
  • 1 st rödlök
  • 1 st knippe sparris
  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 65 g rucolasallad
  • 50 g valnötter

Dressing

2 dl apelsinjuice
2 st rosmarinkvistar
6 msk honung

Gör så här

1

Skiva rödbetorna. Skär vattenmelonen i bitar. Skala och klyfta rödlöken.

2

Förväll sparrisen i lättsaltat, kokande vatten någon minut.

3

Dressing: Koka upp apelsinjuicen med rosmarin och honung och låt koka in några minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i smör tillsammans med vitlöken ca 4 minuter på varje sida. Låt vila.

5

Lägg upp salladen på ett fat och fördela rödbetor, melon, sparris och lök ovanpå. Skiva kycklingen och lägg på. Toppa med nötter. Ringla över dressingen.

Scroll to Top