Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
125 g champinjoner
0.5 st gul lök
1 msk smör
salt och peppar
100 g rökt skinka
100 g riven ost
2 st ägg
1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 msk hackad persilja
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Fyllning: Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen och ta ut rundlar, lite större än formarna. Tryck ut degen i formarna.
Fördela svampfräset i formarna. Strö över hackad skinka och riven ost.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, persilja, salt och peppar.
Häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.