Chokladdoppade kokoskulor

Godis blir alltid lite extra gott när man har gjort det själv! Våra chokladdoppade kokoskulor påminner om Bounty och passar fint till kaffet. Kokoskulorna håller sig 4-5 dagar i kylen i en burk med tättslutande lock.

Du behöver

  • 200 g kondenserad mjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl kokos
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

1

Rör samman kondenserad mjölk, citronsaft, salt och riven kokos.

2

Ta lite neutral matolja på händerna och forma 20 kulor. Lägg i form med bakplåtspapper. Täck över och låt stå i kylen i 3–4 timmar.

3

Finhacka chokladen. Smält 2/3 i mikro eller över vattenbad. Rör ner resten av chokladen och låt smälta.

4

Doppa kokoskulorna i choklad och lägg dem på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

Scroll to Top