Västerbottensvåfflor med lax

Lyxa till det med västerbottensvåfflor! Här med kallrökt lax, smetana och rödlök.

10 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl kallt kolsyrat vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 dl riven Västerbottensost

Servering

2 dl smetana
150 g kallrökt lax
½ st finhackad rödlök
citronskivor
dill

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver, fil och smör i en skål. Vispa i vattnet.

2

Vispa grädden. Vänd ner i smeten tillsammans med salt och riven ost.

3

Hetta upp våffeljärnet, smörj före första laggen och grädda våfflor.

4

Servering: Servera med smetana, strimlad lax, rödlök, citron och dill.

Scroll to Top