Du behöver
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- 1 dl kolsyrat vatten
Hallongrädde
5 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt
Servering
hallon
blåbär
Gör så här
Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Vispa grädden.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa i mjölk, kolsyrat vatten och chokladsmöret. Vänd ner den vispade grädden.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflor. Låt svalna.
Hallongrädde: Vispa grädden och blanda i sylten.
Servering: Lägg ihop våfflor och grädde. Toppa med grädde och bär.