8 stycken
Du behöver
- 175 g smör
- 3 dl mjölk
- 2 st ägg
- 0.75 kg strösocker
- 3.5 dl vetemjöl special
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Kolagrädde
2 dl vispgrädde
0.5 dl karamelliserad mjölk
Servering
2 st skivade bananer
1 dl hackade pekannötter
flisad choklad
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och häll i mjölken.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ihop gulor och socker.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med smörmjölken. Vispa till en slät smet. Vänd ner de vispade äggvitorna.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflor.
Kolagrädde: Vispa grädden och blanda med karamelliserad mjölk.
Servering: Servera våfflorna med kolagrädde, banan, pekannötter och choklad.