Brie- och salamipaj

Välj din favoritsalami, kryddig eller mild, till brie- och salamipajen. Servera med en krispig sallad!

4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

190 g brieost
2 grillade röda paprikor
150 g skivad salami

Äggstanning

4 ägg
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
3 msk hackade örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering

småbladig sallad
ärtskott

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

2

Tryck ut degen i en smord avlång form, ca 30 x 20 cm.

3

Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Skär osten i tunna skivor. Strimla paprikan. Varva ost, vikta salamiskivor och paprika i pajskalet.

5

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll över fyllningen.

6

Grädda strax under ugnens mitt i 35–40 minuter. Känn med sticka.

7

Garnering: Toppa med sallad och ärtskott.

Scroll to Top