Omelettrulle med ansjovis

Mättande och festlig omelettrulle fylld med smakrik ansjovis och och krämig ost. Skär i skivor och bjud gästerna på en smarrig rätt.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk ansjovisspad
  • 3 st ägg separerade i gulor och vitor
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning

3 st gula lökar
4 st ansjovisfiléer
1 dl riven Västerbottensost
4 msk finhackad persilja

Ugn: 250°

Gör så här

1

Fräs smör och mjöl. Späd med grädde, mjölk och ansjovisspad. Låt puttra till en tjock stuvning.

2

Ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna, en i sänder. Blanda till sist ner bakpulvret.

3

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

4

Häll smeten på en plåt, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter eller tills den fått fin färg – passa noga! Låt omeletten svalna innan den stjälps upp.

5

Fyllning: Finhacka lök och ansjovis. Smörstek löken och blanda med hälften av den rivna osten, ansjovis och persilja. Strö blandningen över omeletten.

6

Rulla ihop som en rulltårta och lägg med skarven nedåt på en plåt. Strö över resten av osten och gratinera i 7 minuter.

Scroll to Top