Du behöver
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 2 tsk ansjovisspad
- 3 st ägg separerade i gulor och vitor
- 0.5 tsk bakpulver
Fyllning
3 st gula lökar
4 st ansjovisfiléer
1 dl riven Västerbottensost
4 msk finhackad persilja
Ugn: 250°
Gör så här
Fräs smör och mjöl. Späd med grädde, mjölk och ansjovisspad. Låt puttra till en tjock stuvning.
Ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna, en i sänder. Blanda till sist ner bakpulvret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll smeten på en plåt, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter eller tills den fått fin färg – passa noga! Låt omeletten svalna innan den stjälps upp.
Fyllning: Finhacka lök och ansjovis. Smörstek löken och blanda med hälften av den rivna osten, ansjovis och persilja. Strö blandningen över omeletten.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg med skarven nedåt på en plåt. Strö över resten av osten och gratinera i 7 minuter.