12 bitar
Du behöver
- 75 g smör
- 1 dl jordnötssmör
- 100 g mjölkchoklad
- 2 st stora ägg
- 1 dl rörsocker
- 1 dl lönnsirap
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1.5 dl salta jordnötter
- smör och ströbröd till formen
Färskosttopping
200 g philadelphiaost rumsvarm
1 dl kesella
rivet skal av 1 lime
0.5 dl lönnsirap
Garnera med
kakao och amerikanska blåbär
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en liten långpanna som mäter cirka 20 x 30 centimeter. Smält smöret. Ta från värmen, blanda i jordnötssmör och bryt ner chokladen. Rör om tills allt smält samman.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i lönnsirap. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och jordnötter. Rör ner mjölblandningen i smeten.
Bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan kallna. Skär i rutor vid servering. Pudra på kakao. Spritsa på en klick färskosttopping och garnera med amerikanska blåbär.
Färskosttopping: Rör ihop philadelphiaost och kesella. Blanda i limeskal och lönnsirap. Häll upp i en spritspåse och förvara i kylen fram till servering.