Enkel chokladmousse för två

Vem tackar nej till en krämig chokladmousse? Här serverad i en skål för två. Du kan även dela upp moussen i portionsglas. Toppa med vispad grädde och kakaonibs!

Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 25 g smör
  • 2 st ägg
  • 0.25 dl strösocker

Garnering

1.5 dl vispgrädde
kakaonibs eller hackad choklad

Gör så här

1

Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna.

2

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg­vitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

3

Rör samman choklad- och smörblandningen med äggulesmeten. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna.

4

Fördela moussen i två portionsformar ­eller i en större form. Låt stå kallt i minst 3 timmar.

5

Garnering: Ta ut moussen en halvtimme före servering. Vispa grädden och toppa chokladmoussen med den. Garnera med lite hackad choklad eller kakaonibs.

Scroll to Top