Formfranska med citron

Godaste formfranskan bakar du själv! Tillsätt lite citronskal för extra god smak. Perfekt att rosta!

1 bröd

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl special
  • ägg till pensling
  • vallmofrön
  • flingsalt

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Häll på fil och vatten och rör om tills ­jästen lösts upp.

2

Tillsätt sirap, citronskal, salt och mjöl. ­Arbeta degen i maskin i 5 minuter. Jäs övertäckt i 1 timme.

3

Ta upp degen på ­mjölat bakbord. Platta ut den lite, rulla ihop och forma en limpa. Lägg i en smord brödform, 1 1/2 liter. Jäs övertäckt i 1 timme.

4

Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön och flingsalt.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Ta gärna ut brödet ur formen de sista 5 minuterna.

Scroll to Top