Julsallad med clementin och gorgonzola

Smakrik julsallad med clementiner, ost och torkade bär. Ett fräscht inslag på julbordet. Buffésalladen håller sig fräsch längre om du serverar dressingen vid sidan av.

Du behöver

Dressing

2 msk honung
4 msk äppelcidervinäger
saft av 1 clementin
4 msk rapsolja
1 krm salt

Sallad

2.5 st grönkålsblad
3 st clementiner
150 g finstrimlad spetskål
15 st urkärnade dadlar
3.5 msk torkade tranbär
150 g gorgonzola
4 msk grovhackade hasselnötter

Gör så här

1

Dressing: Vispa ihop samtliga ingredienser.

2

Sallad: Grovhacka grönkålen. Skala och skiva clementinerna.

3

Blanda grönkål, spetskål, dadlar och tranbär. Vänd i clementinerna.

4

Toppa med osten, skuren i tärningar. Strö över nötter. Servera med dressingen.

Scroll to Top