Du behöver
- 600 g utskuren biff
- smör
- flingsalt
- nymald peppar
- 4 st schalottenlökar
- 2 st morötter
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk kalvfond
- 1.5 dl vatten
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1.5 msk grönpeppar i lag
- 1 msk konjak eventuellt
- 1 dl cornichoner
- hackad persilja
Gör så här
1
Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta, peppra och ställ åt sidan.
2
Skala och klyfta löken. Skala morötterna och skiva dem tunt. Fräs sakta i en stekpanna med smör i ca 10 minuter.
3
Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Koka upp.
4
Tillsätt köttet och koka under lock i ca 10 minuter.
5
Vänd ner cornichonerna. Smaka av med salt och strö över hackad persilja.