15 bitar
Du behöver
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- ¾ dl potatismjöl
- ½ dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Jordnötskräm
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 dl jordnötssmör
½ dl vispgrädde
Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda om.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt ligga en stund. Lossa sedan pappret. Låt svalna.
Jordnötskräm: Vispa smör, vaniljsocker och florsocker till en fluffig smet. Vispa i jordnötssmör och grädde. Vill du garnera rulltårtan med jordnötskrämen gör du en halv sats till av fyllningen. Välj jordnötssmör med eller utan bitar.
Bred krämen över bottnen och rulla ihop. Dekorera eventuellt med jordnötskräm, jordnötter och smält choklad. Låt vila en stund innan den skivas upp.