Jordgubbssallad med getost och kanderade nötter

Fruktig och sommarfräsch är vår jordgubbssallad. Med getost och kanderade nötter blir det en ljuvlig smakkombination.

Du behöver

  • 8 dl jordgubbar
  • 1 burk blandade bönor med matvete
  • 65 g späda salladsblad t.ex. spenat eller mangold
  • 200 g getost
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger eller balsamico
  • flingsalt och peppar

Kanderade nötter

Kanderade nötter

1 st urkärnad hackad chili
100 g pekannötter
2 msk flytande honung
2 msk rörsocker
1 krm kanel
0.5 krm kajennpeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Kanderade nötter: Blanda ingredienserna på en plåt med bakplåtspapper.

2

Rosta mitt i ugnen i 6 minuter. Rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt i mindre bitar.

3

Rensa och dela ev jordgubbarna. Skölj bönblandningen. Låt rinna av.

4

Varva bönblandning, sallad och jordgubbar på ett fat. Smula över osten. Droppa över olja och vinäger. Krydda och strö över nötterna.

Scroll to Top