Du behöver
- 8 dl jordgubbar
- 1 burk blandade bönor med matvete
- 65 g späda salladsblad t.ex. spenat eller mangold
- 200 g getost
- 3 msk olivolja
- 3 msk balsamvinäger eller balsamico
- flingsalt och peppar
Kanderade nötter
Kanderade nötter
1 st urkärnad hackad chili
100 g pekannötter
2 msk flytande honung
2 msk rörsocker
1 krm kanel
0.5 krm kajennpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
Kanderade nötter: Blanda ingredienserna på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i 6 minuter. Rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt i mindre bitar.
Rensa och dela ev jordgubbarna. Skölj bönblandningen. Låt rinna av.
Varva bönblandning, sallad och jordgubbar på ett fat. Smula över osten. Droppa över olja och vinäger. Krydda och strö över nötterna.