Kycklingsteak med sparris och chiliyoghurt

Kycklingsteak är en ganska ny produkt i kyldisken. Perfekt att grilla! Här med sparris, tomater och chiliyoghurt.

Du behöver

  • 850 g kycklingsteak
  • salt och peppar
  • 500 g grön sparris
  • 2 st citroner
  • 2 msk olja
  • 450 g cocktailtomater på kvist
  • 2 tsk strösocker

Marinad

0.5 dl olivolja
3 msk repad timjan
rivet skal av 1 citron
2 st vitlöksklyftor
2 krm chiliflakes

Srirachayoghurt

4 dl turkisk yoghurt
4 msk srirachasås stark chilisås

Gör så här

1

Ta fram kycklingen ca 10 minuter i förväg så att den är rumstempererad. Putsa den och gnid in köttet med salt och peppar.

2

Marinad: Blanda olja, timjan och citronskal. Skala och finhacka vitlöken. Vänd ner i blandningen tillsammans med chiliflakes.

3

Lägg ner kycklingen i marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten. Vänd den ett par gånger under tiden.

4

Bryt av basen på sparrisen. Skiva citronerna och vänd i olja.

5

Grilla kycklingen över glöddbädd ca 5 minuter per sida eller tills den fått fin grillyta.

6

Grilla tomatkvistar, sparris och citron. Strö lite socker över citronskivorna mot slutet av grillningen.

7

Lägg upp köttet på serveringsfat eller skärbräda. Lägg grönsakerna runt om.

8

Srirachayoghurt: Blanda yoghurt och srirachasås och servera till kycklingen.

Scroll to Top