Du behöver
- 850 g kycklingsteak
- salt och peppar
- 500 g grön sparris
- 2 st citroner
- 2 msk olja
- 450 g cocktailtomater på kvist
- 2 tsk strösocker
Marinad
0.5 dl olivolja
3 msk repad timjan
rivet skal av 1 citron
2 st vitlöksklyftor
2 krm chiliflakes
Srirachayoghurt
4 dl turkisk yoghurt
4 msk srirachasås stark chilisås
Gör så här
Ta fram kycklingen ca 10 minuter i förväg så att den är rumstempererad. Putsa den och gnid in köttet med salt och peppar.
Marinad: Blanda olja, timjan och citronskal. Skala och finhacka vitlöken. Vänd ner i blandningen tillsammans med chiliflakes.
Lägg ner kycklingen i marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i ca 2 timmar eller över natten. Vänd den ett par gånger under tiden.
Bryt av basen på sparrisen. Skiva citronerna och vänd i olja.
Grilla kycklingen över glöddbädd ca 5 minuter per sida eller tills den fått fin grillyta.
Grilla tomatkvistar, sparris och citron. Strö lite socker över citronskivorna mot slutet av grillningen.
Lägg upp köttet på serveringsfat eller skärbräda. Lägg grönsakerna runt om.
Srirachayoghurt: Blanda yoghurt och srirachasås och servera till kycklingen.