Cheesecake med ­myntajordgubbar

Cheesecake med jordgubbsfyllning samt läcker topping av myntakryddade bär.

Du behöver

Botten

100 g smör
200 g digestivekex

Fyllning

400 g färskost
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar

Topping

250 g jordgubbar
2 msk hackad mynta
2 msk strösocker

Gör så här

1

Botten: Smält smöret. Krossa kexen i matberedare och blanda med smöret.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter, och tryck ut smulorna i formen. Ställ kallt.

3

Fyllning: Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker till en fast smet.

4

Skölj, rensa och finhacka bären.

5

Rör ner jordgubbarna i smeten och häll den i formen. Frys i minst 4 timmar. Ta fram 20 minuter före servering.

6

Topping: Rensa och dela jordgubbarna. Stöt mynta och socker i en mortel. Blanda med jordgubbarna och lägg ovanpå cheesecaken.

Scroll to Top