Du behöver
Botten
100 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
400 g färskost
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar
Topping
250 g jordgubbar
2 msk hackad mynta
2 msk strösocker
Gör så här
Botten: Smält smöret. Krossa kexen i matberedare och blanda med smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter, och tryck ut smulorna i formen. Ställ kallt.
Fyllning: Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker till en fast smet.
Skölj, rensa och finhacka bären.
Rör ner jordgubbarna i smeten och häll den i formen. Frys i minst 4 timmar. Ta fram 20 minuter före servering.
Topping: Rensa och dela jordgubbarna. Stöt mynta och socker i en mortel. Blanda med jordgubbarna och lägg ovanpå cheesecaken.