Du behöver
- 600 g kokt färsk potatis
- 1 st zucchini i bitar
- 1 st rödlök i klyftor
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk chiliflakes
- 600 g kycklingfiléer gärna med skinn
- neutral olja
- timjan eller persilja, till garnering
Kryddrubb
0.5 msk torkad dragon
0.5 msk torkad oregano
2 tsk flingsalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk strösocker
1 krm cayennepeppar
Yoghurtsås
3 dl yoghurt
1 st äpple grovrivet
2 msk finriven färsk pepparrot
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda potatis, zucchini, rödlök, olja, salt och chiliflakes på en plåt med bakpapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Kryddrubb: Stöt ingredienserna i en mortel. Klappa in rubben på kycklingen. Pensla med olja och grilla eller stek tills kycklingen har en innertemperatur på 70°.
Yoghurtsås: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med grönsaker och yoghurtsås. Toppa med timjan eller persilja.