Du behöver
- 1 kg potatis
- 400 g nötfärs
- 1 burk kokta vita bönor avsköljda
- 1 st finhackad gul lök
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 dl rårörda lingon
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Blanda färsen med mosade bönor, lök,salt och peppar. Forma till runda bollar med blöta händer. Stek i smör till fin färg, ca 5 min.
3
Lyft köttbullarna ur pannan och häll på vatten i pannan. Tillsätt grädde, soja och en stor sked lingon. Rör om och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg ner köttbullarna i såsen. Servera ur stekpannan med kokt potatis och rårörda lingon.
Tips!
Ta köttbullarna ur pannan precis innan de är genomstekta. De blir klara
av eftervärmen och blir då extra saftiga.