Bönköttbullar med gräddsås

Du behöver 1 kg potatis 400 g nötfärs 1 burk kokta vita bönor avsköljda 1 st finhackad gul lök 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar...

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk kokta vita bönor avsköljda
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten.

2

Blanda färsen med mosade bönor, lök,salt och peppar. Forma till runda bollar med blöta händer. Stek i smör till fin färg, ca 5 min.

3

Lyft köttbullarna ur pannan och häll på vatten i pannan. Tillsätt grädde, soja och en stor sked lingon. Rör om och smaka av med salt och peppar.

4

Lägg ner köttbullarna i såsen. Servera ur stekpannan med kokt potatis och rårörda lingon.


Kommentar:
Tips!
Ta köttbullarna ur pannan precis innan de är genomstekta. De blir klara
av eftervärmen och blir då extra saftiga.

Scroll to Top