4 portioner
Du behöver
- 1 hel kyckling ca 1 kg
- 1 ½ l vatten
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 bitar rotselleri
- ½ purjolök
- 2 lagerblad
- 2 persiljestjälkar
- 1 rosmarinstjälk
- 8 vitpepparkorn
- 1 msk salt
Currysås
2 msk smör
1 msk mild curry
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Servera med
kokt ris
kokt broccoli
kokta morötter
Garnera med
persilja
Gör så här
Skölj och torka kycklingen. Lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av.
Skala och dela morot, lök och rotselleri i bitar. Ansa och strimla purjolöken grovt. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad, persilja, rosmarin, vitpepparkorn och salt.
Koka under lock i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna.
Ta av köttet från benen och dela det i stora bitar. Koka samman buljongen i 10 minuter. Sila av och spara till såsen.
Currysås: Smält smöret i en kastrull. Strö över curryn och låt den fräsa med. Tillsätt buljong och grädde. Låt allt få ett uppkok.
Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingköttet i kastrullen.
Servera med ris och grönsaker. Garnera med persilja.