Kyckling i klassisk currysås

Den här klassiska middagen uppskattas av både stora och små. Kyckling blir saftig och god i den smakrika currysåsen. Servera med ris och kokta grönsaker.

4 portioner

Du behöver

  • 1 hel kyckling ca 1 kg
  • 1 ½ l vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 bitar rotselleri
  • ½ purjolök
  • 2 lagerblad
  • 2 persiljestjälkar
  • 1 rosmarinstjälk
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 msk salt

Currysås

2 msk smör
1 msk mild curry
4 dl buljong från kycklingkoket
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Servera med

kokt ris
kokt broccoli
kokta morötter

Garnera med

persilja

Gör så här

1

Skölj och torka kycklingen. Lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av.

2

Skala och dela morot, lök och rotselleri i bitar. Ansa och strimla purjolöken grovt. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad, persilja, rosmarin, vitpepparkorn och salt.

3

Koka under lock i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna.

4

Ta av köttet från benen och dela det i stora bitar. Koka samman buljongen i 10 minuter. Sila av och spara till såsen.

5

Currysås: Smält smöret i en kastrull. Strö över curryn och låt den fräsa med. Tillsätt buljong och grädde. Låt allt få ett uppkok.

6

Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingköttet i kastrullen.

7

Servera med ris och grönsaker. Garnera med persilja.

Scroll to Top