Kyckling saltimbocca med rissallad

Du behöver Rissallad 150 g svart fullkornsris 1 st knippe vårlök 2 st röda chilifrukter 1 st mango 1 st påse babyspenat 1 dl hackade...

Du behöver

Rissallad

150 g svart fullkornsris
1 st knippe vårlök
2 st röda chilifrukter
1 st mango
1 st påse babyspenat
1 dl hackade färska örter
50 g saltrostade mandlar grovhackade
salt och peppar
olivolja

Saltimbocca

1 msk olivolja
4 st kycklingbröst utan skinn och ben
4 st kvistar färsk salvia
4 skiva parmaskinka

Gör så här

1

Rissallad: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2

Ansa och skiva vårlöken. Kärna ur chilin och strimla den tunt. Skär mangon i klyftor. Skölj babyspenaten.

3

Blanda ris, vårlök, chili, mango, spenat, örter och nötter. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

4

Saltimbocca: Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen lätt på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.

5

Lägg upp köttet på ett fat och toppa med salvia och en skiva parmaskinka. Använd steksnöre och knyt ihop till ett paket.

6

Lägg tillbaka kycklingpaketen i stekpannan. Stek i ca 5 minuter på båda sidorna tills skinkan är lite knaprig. Servera med rissalladen.

Scroll to Top