Du behöver
Rissallad
150 g svart fullkornsris
1 st knippe vårlök
2 st röda chilifrukter
1 st mango
1 st påse babyspenat
1 dl hackade färska örter
50 g saltrostade mandlar grovhackade
salt och peppar
olivolja
Saltimbocca
1 msk olivolja
4 st kycklingbröst utan skinn och ben
4 st kvistar färsk salvia
4 skiva parmaskinka
Gör så här
Rissallad: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
Ansa och skiva vårlöken. Kärna ur chilin och strimla den tunt. Skär mangon i klyftor. Skölj babyspenaten.
Blanda ris, vårlök, chili, mango, spenat, örter och nötter. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Saltimbocca: Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen lätt på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp köttet på ett fat och toppa med salvia och en skiva parmaskinka. Använd steksnöre och knyt ihop till ett paket.
Lägg tillbaka kycklingpaketen i stekpannan. Stek i ca 5 minuter på båda sidorna tills skinkan är lite knaprig. Servera med rissalladen.