4 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
500 g oskalade räkor
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk smör
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
100 g kräftstjärtar avrunna
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
2 msk finhackad dill
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
Garnera med
dill
Citronrasp
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Svep in degen i plastfolie. Förvara svalt i ca 30 minuter . Låt den vila svalt i kylen i ca 20 minuter. Tryck ut degen i en smord avlång form. Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
Skala räkorna. Skala och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp smöret och fräs purjo, vitlök och paprika utan att det får färg. Tillsätt tomatpurén och rör om.
Tillsätt vinet och koka samman i 3–4 minuter. Ta av från plattan och vänd ner räkor och kräftstjärtar.
Vispa samman äggstanningen. Fördela ¾ av fyllningen i pajskalet. Häll stanningen över fyllningen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Täck över med folie om pajen får för mycket färg.
Ta ut och garnera med resterande mängd fyllning, dill och citronrasp.