4 portioner
Du behöver
- 300 g potatis
- 300 g blomkål
- 0.5 st purjolök den gröna delen
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl grädde
Svampmacka
250 g svamp
2 msk smör
1 st tunt skivad vitlöksklyfta
0.5 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt och svartpeppar
4 st bake off minibaguetter
Gör så här
Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar.
Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, stek någon minut till.
Pudra över mjöl och häll i grädden under omrörning. Låt puttra ihop lite och smaka av med salt och peppar.
Värm och skiva brödet, toppa med svampröran.