4 portioner
Du behöver
- 500 g potatis
- 300 g morötter
- 200 g palsternacka
- 2 rödlökar
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
- rivet skal av 1 citron
- 3 små kvistar rosmarin
- 500 g råkorv
- 400 g kvisttomater
Pocherade ägg
2 l vatten
1 tsk ättiksprit 12%
4 ägg
Senapskräm
2 dl crème fraîche
2 msk grov senap
1 tsk honung
salt och peppar
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och skär potatis morötter, och palsternacka i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Blanda allt med olja, salt, peppar och citronskal.
Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15 minuter.
Sänk temperaturen till 200°. Strö över rosmarin och lägg på korv och tomater. Rosta i minuter tills rotfrukterna är mjuka. Vänd korven ett par gånger.
Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit i en vid kastrull. Knäck äggen ett och ett i en kopp och låt glida ner i vattnet. Sjud två i taget i 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
Senapskräm: Rör samman crème fraiche, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till rotfrukterna och korven.