Rostad rotfruktspanna med råkorv och senapskräm

Råkorv är färsk korv som inte är värmebehandlad, alltså rökt eller kokt. Det är viktigt att se till så att korven blir genomstekt. Här serverar vi dem med rostade rotfrukter, pocherade ägg och senapskräm.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 300 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 små kvistar rosmarin
  • 500 g råkorv
  • 400 g kvisttomater

Pocherade ägg

2 l vatten
1 tsk ättiksprit 12%
4 ägg

Senapskräm

2 dl crème fraîche
2 msk grov senap
1 tsk honung
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skär potatis morötter, och palsternacka i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

2

Blanda allt med olja, salt, peppar och citronskal.

3

Bred ut allt på en plåt med bakplåts­papper och rosta i ugnen i 15 minuter.

4

Sänk temperaturen till 200°. Strö över rosmarin och lägg på korv ­och tomater. Rosta i minuter tills rotfrukterna är mjuka. Vänd korven ett par gånger.

5

Pocherade ägg: Koka upp vatten och ättiksprit i en vid kastrull. Knäck äggen ett och ett i en kopp och låt glida ner i vattnet. Sjud två i taget i 3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av.

6

Senapskräm: Rör samman crème fraiche, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till rotfrukterna och korven.

Scroll to Top