4 portioner
Du behöver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm chilipulver
- 2 tsk spiskummin
- 5 st kycklingfiléer
- 4 msk majsolja
Majssalsa
300 g avrunnen majs
2 st tomater
1 st gurka
1 st rödlök
2 st salladslökar
3 msk färskpressad limesaft
tabasco
1 tsk spiskummin
flingsalt
Ananassalsa
0.5 st ananas
1 st röd chilifrukt
0.5 kruka färsk koriander
saft av 1 lime
Tillbehör
tortillabröd
småbladig sallad
gräddfil
koriander
Ugn: 200º
Gör så här
Blanda salt, peppar, chili och spiskummin i en liten skål. Putsa kycklingen och pensla den med olja. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Lägg kycklingen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Stek vidare strax under ugnens mitt i 20–22 minuter. Ta ut och låt vila i ca 10 minuter.
Majssalsa: Låt majsen rinna av. Hacka tomaterna och gurkan. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Blanda majs, tomater, gurka, lök, limesaft, tabasco och spiskummin. Smaka av med salt.
Ananassalsa: Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i klyftor på längden och skär bort den hårda mittstocken på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor eller tärningar.
Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, koriander och limesaft. Förvara i glasburk med lock, då håller det sig.
Lägg kyckling och salsor på tortillabröden. Tillsätt sallad och toppa med gräddfil och koriander. Servera.