Du behöver
- 900 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk olivolja
- 2 msk gurkmeja
- 2 msk spiskummin
- 2 msk malen koriander
- 1 msk malen ingefära
- 0.5 msk chiliflakes
- 0.5 dl olivolja
- 1 st gul lök i klyftor
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl grovriven ingefära
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 3 dl vatten
Till servering: 1 kruka koriander, 2 dl yoghurt (10%) och råris
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan.
2
Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.
3
Tillsätt kyckling, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 20–30 minuter med lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och råris.