Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 dl yoghurt
- 1 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl hackad persilja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Rostad sötpotatissallad
800 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
250 g körsbärstomater
0.5 st silverlök
150 g frysta gröna sojabönor
Vinägrett:
1 kruka mynta
4 msk olivolja
2 st lime
1 msk vit balsamvinäger
Ugn: 225°
Gör så här
Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.
Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.
Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.