Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Du behöver 500 g lammfärs 1 dl yoghurt 1 st ägg 1 st vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja 1 tsk salt 0.5 tsk nymalen svartpeppar...

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Rostad sötpotatissallad

800 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
250 g körsbärstomater
0.5 st silverlök
150 g frysta gröna sojabönor

Vinägrett:

1 kruka mynta
4 msk olivolja
2 st lime
1 msk vit balsamvinäger

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.

2

Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.

3

Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.

Scroll to Top