Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Du behöver Yoghurtbröd 4.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl yoghurt 10% 1 st ägg olivolja till stekning flingsalt Stekt svartkål 1 pkt svartkålsmix...

Du behöver

Yoghurtbröd

4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl yoghurt 10%
1 st ägg
olivolja till stekning
flingsalt

Stekt svartkål

1 pkt svartkålsmix Coop Hackat och klart
1 st vitlöksklyfta skivad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Till servering: 3 sorters färdigköpt hummus, original, ärta och rödbeta, gärna av märket Sevan oliver

Gör så här

1

Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg. Rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 minuter. Strö över flingsalt när de är klara.

2

Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.

Scroll to Top