Du behöver
Yoghurtbröd
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl yoghurt 10%
1 st ägg
olivolja till stekning
flingsalt
Stekt svartkål
1 pkt svartkålsmix Coop Hackat och klart
1 st vitlöksklyfta skivad
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Till servering: 3 sorters färdigköpt hummus, original, ärta och rödbeta, gärna av märket Sevan oliver
Gör så här
Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg. Rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 minuter. Strö över flingsalt när de är klara.
Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.