Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 1 st paprika
- 1 st stor gul lök
- 1 st fajita-kryddmix
- 230 g färdig pajdeg
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl tacosås
- 200 g riven ost
Sallad
500 g vitkål
1 tsk salt
2 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk grovmald svartpeppar
Ugn: 200 º
Tips! Smaka eventuellt av med lite socker eller honung.
Gör så här
Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg.
Tillsätt paprika, lök och fajitakrydda. Stek under omrörning någon minut till.
Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Vispa lätt ihop äggen med mjölk och crème fraiche. Fördela fyllningen på pajen och skeda på tacosåsen. Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen cirka 35 minuter.
Sallad: Finstrimla vitkål och krama runt med salt. Låt stå minst 30 minuter. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar.