Fajitapaj

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 msk olivolja 1 st paprika 1 st stor gul lök 1 st fajita-kryddmix 230 g färdig pajdeg 4 st...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 st paprika
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st fajita-kryddmix
  • 230 g färdig pajdeg
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl tacosås
  • 200 g riven ost

Sallad

500 g vitkål
1 tsk salt
2 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk grovmald svartpeppar

Ugn: 200 º

Tips! Smaka eventuellt av med lite socker eller honung.

Gör så här

1

Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg.

2

Tillsätt paprika, lök och fajitakrydda. Stek under omrörning någon minut till.

3

Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

4

Vispa lätt ihop äggen med mjölk och crème fraiche. Fördela fyllningen på pajen och skeda på tacosåsen. Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen cirka 35 minuter.

5

Sallad: Finstrimla vitkål och krama runt med salt. Låt stå minst 30 minuter. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar.

Scroll to Top