Currygryta med räkor, ris och grönsaker

En snabblagad middag med massor av smak och mättande grönsaker. Servera currygrytan med ris.

Du behöver

    4 portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 70 g purjolök
  • ½ huvud broccoli
  • ½ röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk curry
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • ½ dl mangochutney
  • 3 dl ris
  • salt och peppar/chiliflingor

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt räkorna rinna av om de varit frysta eller legat i lake.

2

Skär purjolök, broccoli och paprika i lika stora bitar.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsaker i curry och vitlök på medelvärme tills de mjuknat något. Häll i grädde, vatten och mangochutney. Låt sjuda cirka 3 minuter.

4

Vänd ner räkorna och smaka av med salt och peppar eller chiliflingor

Scroll to Top