Indisk curry med kyckling

Imponera med egengjord currypasta i denna indiska klassisker med krämig kokossås!

Du behöver

Grön currypasta

chilifrukter
schalottenlökar
stjälkar citrongräs
2 msk korianderfrön
1 msk spiskummin
1.4 tsk vitpepparkorn
2 msk olivolja
stora vitlöksklyftor
6 cm finhackad färsk ingefära

Kyckling

kycklinglår
2 msk fisksås
1 msk brun farin
1 burk kokosmjölk
limeblad
lime
gurka
100 g babyspenat
knippe färsk koriander
knippe salladslök
salt och peppar

Till servering

kokt ris och kanske även naanbröd

Gör så här

1

Dela chilin. Kärna ur och hacka fint. Skala och hacka schalottenlökarna. Ansa citrongrässtjälkarna och ta av de yttersta bladen. Hacka fint.

2

Rosta hastigt korianderfrön, spiskummin och vitpeppar i en torr het stekpanna. Tillsätt olja, chili, citrongräs, lök, vitlök och ingefära eller galanga. Stek under omrörning ett par minuter. Häll i en bägare och mixa med stavmixer till en pastaliknande röra.

3

Sätt ugnen på 175°. Skölj kycklinglåren och torka väl. Fördela i smord ugnsfast form. Salta och peppra.

4

Blanda currypastan med fisksås, brun farin, smulad limegräs och kokosmjölk. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

5

Ta ut och pressa lime över. Garnera med gurkstavar, babyspenat, färsk koriander och finhackad salladslök. Servera med nykokt ris och eventuellt naanbröd.

Scroll to Top