Het indisk kycklinggryta

Du behöver 900 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 tsk olivolja 2 msk gurkmeja 2 msk spiskummin 2 msk malen koriander 1...

Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 dl olivolja
  • gul lök i klyftor
  • vitlöksklyftor
  • .5 dl grovriven ingefära
  • kycklingbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl yoghurt
  • råris

Gör så här

Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan. Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut. Tillsätt kyckling, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 20–30 minunter med lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och råris.

Scroll to Top