Jordgubbs- och vattenmelonslush

Läskande gott när det är varmt!

Du behöver

  • 200 g vattenmelon
  • 300 g jordgubbar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl mousserade vin
  • isbitar

Garnera med

melonskivor

Gör så här

1

Kula melonen med kuljärn. Lägg melonbitarna i en plastlåda i frysen minst 1 timme, gärna mer. Snoppa och dela jordgubbarna.

2

Lägg jordgubbar, frusna melonbitar, limesaft, florsocker, mousserande vin och isbitar i en mixerkanna eller matberedare med kniven monterad och kör till sorbetkonsistens.

3

Skeda upp i glasen och garnera med skivor av melon och myntakvist. Servera genast med sugrör i glasen vid serveringen. Tips! En god idé är att mixa jordgubbar till mos med lite socker och lägga i plastburkar och frysa in. Gott till frukostyoghurt, sås till glass, i drinkar med mera.

Scroll to Top