Du behöver
- 200 g vattenmelon
- 300 g jordgubbar
- 0.5 dl pressad limesaft
- 0.5 dl florsocker
- 2 dl mousserade vin
- isbitar
Garnera med
melonskivor
Gör så här
1
Kula melonen med kuljärn. Lägg melonbitarna i en plastlåda i frysen minst 1 timme, gärna mer. Snoppa och dela jordgubbarna.
2
Lägg jordgubbar, frusna melonbitar, limesaft, florsocker, mousserande vin och isbitar i en mixerkanna eller matberedare med kniven monterad och kör till sorbetkonsistens.
3
Skeda upp i glasen och garnera med skivor av melon och myntakvist. Servera genast med sugrör i glasen vid serveringen. Tips! En god idé är att mixa jordgubbar till mos med lite socker och lägga i plastburkar och frysa in. Gott till frukostyoghurt, sås till glass, i drinkar med mera.