Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Du behöver 1 st finhackad gul lök 2 st pressade vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 msk curry 2 msk olja 300 g fint tärnad sötpotatis...

Du behöver

  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 2 msk olja
  • 300 g fint tärnad sötpotatis
  • 1 burk kikärtor
  • 1 st strimlad röd paprika
  • 7 dl vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Till servering

3 dl bulgur
färsk koriander
2 dl matyoghurt

Gör så här

1

Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.

2

Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. 

3

Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter, rör om då och då. Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt.

 

Scroll to Top