Kycklingspett med grekisk sallad och tzatziki

Du behöver 4 st kycklingfiléer 2 st rödlök 0.5 st zucchini 1 st paprika Marinad: 1 dl olivolja 0.5 dl rödvinsvinäger 2 st rödlök 1...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st rödlök
  • 0.5 st zucchini
  • 1 st paprika

Marinad:

1 dl olivolja
0.5 dl rödvinsvinäger
2 st rödlök
1 tsk kumminfrö
2 st lagerblad
salt och svartpeppar

Grekisk sallad:

200 g fetaost
4 st stora tomater
1 st grön paprika
1 st rödlök
1 dl kalamataoliver svarta

Dressing:

0.5 dl olivolja
0.5 st citron
salt och peppar
1.5 tsk torkad oregano

Gör så här

1

Dela filéerna i vardera 6–8 bitar.

2

Skala och skiva lökarna. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Blanda ner kycklingbitarna och låt dem marinera i minst 2 timmar, gärna mer. Trä dem sedan på 4–8 spett. Spetten grillas i 10–15 minuter, beroende på storlek.

3

Sallad: Skär tomater och paprika i stora bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor.

4

Blanda samman dressingen och häll den över salladen.


Kommentar:
Det är inte bara mitt under högsommaren vi kan unna oss att njuta av medelhavsmat, det kan man göra hela året runt. De här goda spetten behöver inte tillagas på grillen, det går lika bara att steka dem på grillpannan eller i stekjärnet på spisen. Föredrar du ugnen så är det på 225 grader i 6–8 minuter eller tills kycklingsaften är genomskinlig.

Scroll to Top