Du behöver
Karamelliserad lök:
2 st gula lökar
50 g smör
2 msk mörkt muscovadosocker
1 dl öl
Ketchup:
6 st plommontomater
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chilipeppar
2 msk olivolja
0.75 dl farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Senapsmajonnäs:
0.5 dl majonnäs
2 msk senap
Servera med:
4 st smaksatta korvar
4 st briochekorvbröd
avokado
Gör så här
Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den i smör i stekpanna i ca 15 minuter utan att den får färg. Tillsätt socker och öl och låt det koka in i löken. Smaka av med salt och peppar.
Tärna tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Fräs allt i olja i en kastrull i 10 minuter. Tillsätt farinsocker och vinäger och koka ihop i 10 minuter. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och koka ihop lite till önskad konsistens.
Rör ihop majonnäs och senap. Grilla korvarna och lägg dem i korvbröd. Toppa med senapsmajonnäs, surkål och avokado eller ketchup och karamelliserad lök.
Karamelliserad lök är otroligt användbart, som här till korv men även till grillade hamburgare eller köttbullar.