Du behöver
- 6 dl siktat dinkelmjöl
- 2 dl grovrivna moröttter
- 2 dl pumpakärnor
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 3 dl naturell yoghurt
- 2 msk flytande honung
Ugn: 250°
Gör så här
1
Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa.
2
Tillsätt yoghurt och honung och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
3
Dela degen i 4 delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje degbit till en rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.
4
Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.
Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att bjuda på en lyxig frukost.