Morots– och pumpascones

Du behöver 6 dl siktat dinkelmjöl 2 dl grovrivna moröttter 2 dl pumpakärnor 1 tsk salt 4 tsk bakpulver 100 g smör 3 dl naturell...

Du behöver

  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl grovrivna moröttter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung

Ugn: 250°

Gör så här

1

Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa.

2

Tillsätt yoghurt och honung och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

3

Dela degen i 4 delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje degbit till en rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.

4

Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.


Kommentar:
Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att bjuda på en lyxig frukost.

Scroll to Top