Du behöver
Botten:
75 g smör
200 g kavring
Fyllning:
100 g rökt renstek
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
1.5 dl lagrad prästost finriven
2 msk pepparrot färskriven
3 msk majonnäs
1 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
salt, peppar
Garnera med:
gräslök
vindruvor
mâchesallad
Gör så här
Klä en avlång kakform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula kavringen i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
Fyllning: Grovhacka rensteken. Blanda renstek, gräslök, persilja, ost, pepparrot och majonnäs.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm crème fraichen försiktigt i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.
Vänd ner crème fraichen i rensteksröran. Smaka av med salt och peppar.
Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär den i 16 bitar. Garnera med hackad gräslök, vindruvor och mâchesallad.
De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som tilltugg.