Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
125 g smör
3 msk vatten
Persikokräm:
1 st citron
4 msk majsstärkelse
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
2 dl persikocurd se recept
2 st äggulor
Maräng:
2 st äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
2 dl florsocker
Garnera med:
mynta
Ugn: 225°
Gör så här
Lägg vetemjöl, socker, bitar av smöret i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa bildas. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
Tryck ut pajdegen i formen med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter. Nagga botten och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Persikokräm: Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa samman majsstärkelse, vatten, socker och citronskal och pressad saft i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme, tills den blir tjock som en kräm.
Vispa ner persikocurd och äggulor och låt krämen åter bli tjock. Den får inte koka! Låt krämen svalna i kallt vattenbad.
Bred ut krämen i pajskalet och låt pajen kallna igen i kylen.
Maräng: Vispa äggvitorna och citronsaft till hårt skum i en ren bunke med rena vispar. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa ytterligare någon minut. Klicka eller spritsa marängen över citronkrämen och färgsätt marängen med en gasbrännare eller under grillelementet i ugnen. Garnera med mynta.