Persika- och marängpaj

Pajen innehåller persikocurd som du gör efter receptet nedan.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
125 g smör
3 msk vatten

Persikokräm:

1 st citron
4 msk majsstärkelse
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
2 dl persikocurd se recept
2 st äggulor

Maräng:

2 st äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
2 dl florsocker

Garnera med:

mynta

Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg vetemjöl, socker, bitar av smöret i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa bildas. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2

Tryck ut pajdegen i formen med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter. Nagga botten och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3

Persikokräm: Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa samman majsstärkelse, vatten, socker och citronskal och pressad saft i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme, tills den blir tjock som en kräm.

4

Vispa ner persikocurd och äggulor och låt krämen åter bli tjock. Den får inte koka! Låt krämen svalna i kallt vattenbad.

5

Bred ut krämen i pajskalet och låt pajen kallna igen i kylen.

6

Maräng: Vispa äggvitorna och citronsaft till hårt skum i en ren bunke med rena vispar. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa ytterligare någon minut. Klicka eller spritsa marängen över citronkrämen och färgsätt marängen med en gasbrännare eller under grillelementet i ugnen. Garnera med mynta.

Scroll to Top