Knaprig müsli

Du behöver 6 dl havregryn 1 dl havrekli 1 dl solroskärnor 0.5 dl pumpakärnor 2 dl grovt hackade hasselnötter och sötmandel 1.5 dl vatten 2...

Du behöver

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovt hackade hasselnötter och sötmandel
  • 1.5 dl vatten
  • 2 tsk kanel
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.75 dl rapsolja
  • 150 g torkad frukt t ex aprikoser, gula russin, tranbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, pumpakärnor, nötter och mandel i en skål.

2

Värm upp vatten, kanel, farinsocker, sirap och olja i en kastrull, och häll över grynblandningen. Blanda väl och bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen, ca 30 minuter. Ta ut plåten och rör om ett par gånger. Passa noga så det inte bränns. Låt svalna.

3

Hacka aprikoserna och blanda all frukt med müslin. Förvara i lufttät burk. Servera med yoghurt och bär.

Scroll to Top