Du behöver
Marängbotten:
3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
2 dl socker
1 dl mandel grovt hackad
Fyllning:
4 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl socker
1 dl björnbärssylt
Garnera med:
björnbär
maränger
vit choklad
Ugn: 150°
Gör så här
Marängbotten: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda resten av sockret med mandel och vänd ner i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Klicka i smeten och grädda i 1 timme. Låt kallna.
Fyllning: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker och rör i sylten. Rör i grädden. Häll smeten ovanpå marängen.
Frys in i 4 timmar. Ta ut glasstårtan 20 minuter innan servering och garnera med björnbär, krossade maränger och hyvlad vit choklad.