Björnbärsglasstårta

Du behöver Marängbotten: 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen 2 dl socker 1 dl mandel grovt hackad Fyllning: 4 dl vispgrädde 3 st äggulor...

Du behöver

Marängbotten:

3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
2 dl socker
1 dl mandel grovt hackad

Fyllning:

4 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl socker
1 dl björnbärssylt

Garnera med:

björnbär
maränger
vit choklad

Ugn: 150°

Gör så här

1

Marängbotten: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda resten av sockret med mandel och vänd ner i smeten. 

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Klicka i smeten och grädda i 1 timme. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker och rör i sylten. Rör i grädden.  Häll smeten ovanpå marängen.

4

Frys in i 4 timmar. Ta ut glasstårtan 20 minuter innan servering och garnera med björnbär, krossade maränger och hyvlad vit choklad.

Scroll to Top