Blomkålsgratäng med sparrisfylld korv

Du behöver 500 g blomkål 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 2 dl riven ost 1 msk kalvfond salt...

Du behöver

  • 500 g blomkål
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • 4 st kabanosskorvar
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 st gröna sparrisar
  • 8 skiva bacon
  • 0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av. Lägg över i en smord ugnsform. 

2

Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka upp och småkoka i 5 minuter. Rör i ost och fond. Salta och peppra. Häll såsen över blomkålen. 

3

Skär ett längsgående snitt i korvarna. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Lägg i en sparris i varje korv. Linda två baconskivor runt om korven och lägg korvarna i formen. Gratinera i 15 minuter. Strö över persilja.

Scroll to Top