Du behöver
- 500 g blomkål
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven ost
- 1 msk kalvfond
- salt och peppar
- 4 st kabanosskorvar
- 1 msk dijonsenap
- 4 st gröna sparrisar
- 8 skiva bacon
- 0.5 dl hackad persilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av. Lägg över i en smord ugnsform.
2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka upp och småkoka i 5 minuter. Rör i ost och fond. Salta och peppra. Häll såsen över blomkålen.
3
Skär ett längsgående snitt i korvarna. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Lägg i en sparris i varje korv. Linda två baconskivor runt om korven och lägg korvarna i formen. Gratinera i 15 minuter. Strö över persilja.