Basilikakyckling

Du behöver 600 g kycklingfilé salt och peppar 2 msk smör 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 1...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl basilikablad
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesanost

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad
surdegsbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela filéerna på längden och krydda dem med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.

2

Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med kycklingen ett par minuter.

3

Späd med grädde, vatten och fond, och koka upp. Blanda i senap och koka upp.

4

Lägg över kycklingen i en ugnsform och häll på såsen. Strö över strimlad basilika, klyftade tomater och parmesanost. Gratinera tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Garnera med basilika och servera med bröd och sallad.

Scroll to Top