Sverigebakelsen

Om bara några dagar är det Sveriges nationaldag och den firar vi såklart. Den här söta Sverigebakelsen är så god att den lätt blir en tradition år från år. Små flaggor att sticka ner brukar man hitta överallt så här års.

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 st stora ägg 65 gram

Fyllning:

75 g smör
1 st ägg
150 g mandelmassa
2,5 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft

Garnering:

3 dl vispgrädde
jordgubbar
flagga

Ugn 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan på rivjärn. Rör ihop mandelmassa och smör med elvisp. Vispa i äggen ett i taget och vispa till en jämn smet. 

2

Smörj 12 formar i ett muffinsbleck väl och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och ta sedan upp kakorna ur formarna och låt kallna.

3

Fyllning: Smält smöret till fyllningen. Låt det svalna något. Rör i ägg, riven mandelmassa, florsocker och apelsinsaft. Blanda om till en jämn smet och låt den kallna i kylskåp. 

4

Bred mandelfyllning på kakorna. Vispa grädden och spritsa ovanpå kakorna. Garnera med delade jordgubbar och flagga.

Scroll to Top