Fylld kycklingfilé med chimichurri

Chimichurri är en kryddig sås som mest används till grillat och finns i många varianter. Den här har tomat och paprika i sig.

Du behöver

  • 700 g kycklingfilé ca 3 filéer
  • 3 st chorizokorvar färska
  • 1 st äggula
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 st majskolvar

Chimichurri:

0,5 msk röd paprika
2 st tomat
1 msk vitlöksklyfta
0,5 msk gul lök
0,5 msk röd chilipeppar
2 msk persilja
1 st lagerblad
2 msk oregano hackad
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

1

Chimichurri: Hacka paprika fint. Skålla tomaterna och kärna ur dem. Hacka tomatköttet fint. Skala och hacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och hacka chilin.

2

Blanda allt det hackade med persilja, smulat lagerblad, oregano, vinäger, olja, salt och peppar.

3

Fyllning: Dra skinnet av korvarna och mosa innehållet tillsammans med äggula. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé och fyll med färsen. Fäst ihop med tandpetare. Pensla runt om med olja och krydda med salt och peppar.

4

Grilla kycklingen indirekt i ca 20 minuter tills den är klar. Grilla majskolvarna i ca 5 minuter tills de fått fin färg. Dela i bitar. Skiva upp kycklingen och servera med chimichurri över och risonisallad och majs till.


Kommentar:
Chimichurri är en kryddig sås som mest används till grillat och finns i många varianter. Den här har tomat och paprika i sig.

Scroll to Top