Du behöver
- 700 g kycklingfilé ca 3 filéer
- 3 st chorizokorvar färska
- 1 st äggula
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
- 2 st majskolvar
Chimichurri:
0,5 msk röd paprika
2 st tomat
1 msk vitlöksklyfta
0,5 msk gul lök
0,5 msk röd chilipeppar
2 msk persilja
1 st lagerblad
2 msk oregano hackad
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Chimichurri: Hacka paprika fint. Skålla tomaterna och kärna ur dem. Hacka tomatköttet fint. Skala och hacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och hacka chilin.
Blanda allt det hackade med persilja, smulat lagerblad, oregano, vinäger, olja, salt och peppar.
Fyllning: Dra skinnet av korvarna och mosa innehållet tillsammans med äggula. Skär ett längsgående snitt i varje kycklingfilé och fyll med färsen. Fäst ihop med tandpetare. Pensla runt om med olja och krydda med salt och peppar.
Grilla kycklingen indirekt i ca 20 minuter tills den är klar. Grilla majskolvarna i ca 5 minuter tills de fått fin färg. Dela i bitar. Skiva upp kycklingen och servera med chimichurri över och risonisallad och majs till.
Chimichurri är en kryddig sås som mest används till grillat och finns i många varianter. Den här har tomat och paprika i sig.