Grillade marockanska köttbullar med tabouleh och yoghurtsås

Du behöver 0.5 st rödlök 500 g lammfärs eller nötfärs 1 msk kebabkrydda 1 tsk ingefära mald 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Tabouleh: 3...

Du behöver

  • 0.5 st rödlök
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 msk kebabkrydda
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tabouleh:

3 dl couscous stor
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
6 st tomater
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl hackad mynta
salt och peppar

Yoghurtsås:

2 dl turkisk yoghurt
1.5 krm harissa eller 1–2 krm sambal oelek + 1/2 pressad vitlöksklyfta

Servera med:

libabröd eller pitabröd

Gör så här

1
Skala och hacka rödlöken. Blanda lammfärsen med rödlök, kebabkrydda, ingefära, salt och peppar i en bunke.

2
Forma färsen med oljade händer till stora köttbullar. Grilla dem på spett över glödande kol eller utan spett i grillpanna, ca 6 minuter runt om.

3
Tabouleh: Koka couscousen med vatten och salt, enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.

4
Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Blanda couscousen med citronsaft och olivolja. Tillsätt tomater, persilja och mynta. Smaka av med salt och peppar.

5
Yoghurtsås: Blanda yoghurt med harissa. Smaka av med salt och peppar. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd.

Scroll to Top